Elksztsi id: 20 perc.
Hozzvalk
* 6 evkanl des vaj, puha [->margarin]
* 2 cssze "nemelked" liszt [liszt+leszt]
* 2 evkanl kristlycukor
* 1/2 cssze mazsola (fakultatv)
* 1 tojs
* 1/2 cssze tej
* 4 evkanl magas zsrtartalm tejszn
* mallorn levelek (fakultatv)
Elkszts
destszta-turmixgppel vagy villval keverjk a vajat a lisztbe egy
kever bdnben.
Ezt gyorsan tegyk, hogy a vaj ne olvadjon meg. Adjuk hozz a cukrot,
s ha akarjuk, a mazsolt.
Egy kis bdnben trjk ssze a tojst s keverjk ssze a tejjel,
amg
ssze nem kavarodnak. Tegynk flre 2 evkanllal ebbl a
kevermnybl,
hogy majd bekenhessk vele a lembas tetejt.
Adjuk a tejsznt s tojs-kevermnyt a liszthez, s keverjk, amg
ssze nem ll egy sr, nyls, puha tsztba.
Gyrjuk 3x-4x egy enyhn lisztezett terleten. Hengereljk a tsztt
3/4 inch vastagsgv, s vgjuk darabokra egy ovlis vagy levl alak
sti-vgval. Helyezzk egy enyhn zsrozott stlapra vagy kre,
hagyjunk 1 inch helyet a lembasok kzt. Kenjk meg a lembasok tetejt
a
flretett tojs-tej-kevermnnyel. (1 inch=2,54 cm)
Sssk 12-13 percig elmelegtett stben 400 fokon.
A biztonsgos trols miatt csomagoljuk minden egyes lembast egy
friss,
tiszta mallorn-levlbe. Ha ilyen levelek nem llnak rendelkezsnkre a
krnyezetnkben, troljuk a lembast egy jl zrd kontnerben.
Bocsi, de csak gy tudtam mer normlisan bertam, de gy adta ki.... Gerda